#3 Øm Kloster

sep 1, 2019 Vandreturene

Tur nummer 3 gik til Øm Kloster. Der skulle være en rute på lige godt 6 km. med mulighed for at se udover Mossø og Gudensø. Lige til info, så lad være at tage denne rute, hvis du (ligesom mig) ikke har stedsans. Det er virkelig dårlig skiltet. Nå, men jeg fik bilen parkeret og begyndte på min vandretur.

Mossø

Afsted det gik. Der var ingen tvivl ved starten af ruten. Fint lille skilt med en gående mand og en pil, der angav retningen. De første 2 km. gik også uden problemer. Lidt kedelig rute, hvor stien nærmere er en grusvej, hvor der også kører biler. Villaer og skov i en skøn blanding, men efter min smag, lidt uinteressant. Efter de 2 km. skulle jeg vælge højre eller venstre. Det eneste skilt der var pegede tilbage i den retning, jeg var kommet fra.

Den vej… eller noget

Jeg vælger at gå til højre, da det gav mest mening. Jeg trasker afsted, igen på en grusvej, kommer også forbi et sted, hvor man gerne må slå telte op. Der er ingen indikationer på, at jeg er på rette vej. Da distancen nærmer sig halvdelen af turen og jeg stadig ingen skilte har set, vælger jeg at vende om. Jeg synes også, at kunne huske noget med et fugletårn med udsigt over Mossø. Det havde jeg heller ikke set. Og lige så du ved det, der er INGEN netdækning i skoven, så det der med lige at tjekke på mobilen er ikke en mulighed. Jeg vender om, og da jeg når retur til skiltet fra før, kan jeg se, at der i modsat retning er 500 meter til fugletårnet. Det skal jeg da se, så jeg går derned. Herefter vælger jeg at gå tilbage til bilen. Min tur blev på 6,5 km. Hjemme fik jeg tjekket op på ruten, og jeg var på rette vej, så jeg er nok nødt til at prøve igen en anden dag, jeg fik aldrig set Gudensø.

Min umiddelbare vurdering af det stykke jeg så fik gået er, at det er en kedelig rute. Den er flad og jeg så et par enkelte bænke, hvor man har mulighed for at sætte sig og holde en pause. Distancen passede fint på en søndag, hvor jeg er lidt træt, efter en uge med mange timer på job. Tirsdag er fast fridag, og der skal jeg ud på min indtil videre længste tur. Hvor henne ved jeg ikke endnu. Hvis du har en god ide til en tur på 8-12 km. hvor start og slut er samme sted (og maks 45 minutters kørsel fra Horsens), så er jeg meget modtagelig for forslag.Nu går jeg hele Øm Kloster ruten indenfor den nærmeste fremtid, og skriver en ny anmeldelse.
Kh Tina

Læs mere om ruten her
Flere billeder? Lige her

Total Page Visits: 1048 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *