#9 Salten Langsø

sep 25, 2019 Tankerne, Vandreturene

Nu har jeg rundet de 100 km. træning. Indtil nu forholdsvis korte distancer. Denne uges lange tur gik til Salten Langsø. Der skulle være omkring 21 km. rundt. Om det passer, fandt jeg aldrig ud af. Min research var ikke god nok. Det affødte en ret alternativ tur i silende regnvejr.

Grønt og vådt….

Min datter har meldt sig under de vandrende faner og var derfor med i dag. Vi skal også gå en camino sammen engang i 2021. Hvilken en det bliver, har vi ikke fastlagt endnu. Nå, vi ligger ud i fineste stil og forlader Horsens kl. 8.30 medbringende kaffe, madpakke, snacks og vand. Rygsækken vejede lige omkring 4 kg. Den sidder altid på ryggen af mig på vandreture, da jeg har læst, at det er super vigtigt at træne op til Caminoen med den rygsæk, du vil bære med dig. GPS-damen indstillet til Salten Langsø, alt er godt. Eller det troede vi ihvertfald. GPS-damen førte os på afveje, vi var godt nok tæt på søen, men hun blev ved med at ændre ruten (måske tog hun det helt bogstaveligt, at vi ville I søen). Første pause, ny destination; Parkering ved Salten Langsø. Sådan gik de første 20 ekstra minutter. Endelig finder vi et sted at smide bilen. Og afsted det gik. På en lang grusvej, hvor vi havde glimtvis kig til søen. Det skal lige siges, at der ikke er afmærkede ruter på denne strækning, så vi gik på mavefornemmelsen – dumt.

Det lykkedes os aldrig at komme hele vejen rundt om søen. Vi gik ned langs hele den ene side, og tilbage samme vej, da vi havde rundet de første 10 km. uden at have den fjerneste ide om, hvilken vej vi skulle for at komme på den anden side. Vi var særdeles terrængående. Marker, stier, grusveje, andre folks haver og mudder er bare et udvalg af det, vi udsatte os selv for undervejs. Heldigvis havde vi godt humør og mad med. Det var en smuk rute, som jeg vil opgive at beskrive her, for jeg tænker ikke, at andre rammer den…… Vejret var noget skiftende, så jeg skal helt sikkert tilbage en dag skolen skinner. Vi fandt ned til søen, der er ikke en sti helt ved bredden, så vi returnerede til skoven. Der er ved at være efterårsfarver og masser af smukke svampe. I alt endte vi med at have gået 19 km. Dagens mål var godkendt.

Mission completed – Salten Langsø i al sin pragt…

Det var en lang tur, og det fik virkelig mine øjne op for, hvor meget træning der skal til. 19 km. med 4 kg på ryggen var hårdt for mig. Til sidst kunne jeg i den grad mærke, jeg er i live. Benene var trætte, ryggen begyndte at knurre og fødderne var våde (trods mine ellers vandtætte sko). Heldigvis ingen vabler – det er da et mirakel.
Det der med, at man skal kunne gå 20 km. 3 gange om ugen som træning inden caminoen giver pludselig ret god mening. Vi gik “kun” 19 og med en rygsæk, der ikke vejede så meget, som den kommer til. Puha – det er godt jeg har god tid. Tvivlen poppede op; Er det et totalt vanvittigt projekt jeg har kastet mig over? Er det overhovedet muligt at komme i god nok form til det her inden september næste år? Kan jeg gennemføre, hvis jeg tager afsted? Men selvfølgelig kan jeg det. Jeg er for en gangs skyld i god tid. Jeg har viljen og jeg har behovet for at gøre det. Ja-hatten er fast monteret på mit hoved. De lange træningsture tænkes ind, og efter jeg har set youtube-videoer fra Caminoen skal der i den grad bakke-trænes.

Tidligere antal vandrede kilometre: 100,8
Antal vandrede kilometre Salten Langsø; 19,0
Totalt vandrede træningskilometre; 119,8

Læs mere om Salten Langsø her

Dejlig dag til alle derude
Kh Tina

Total Page Visits: 1310 - Today Page Visits: 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *