#21 Fra Jylland til Fyn – og de små blå mænd

Nu er jeg for alvor i gang med træningen. Sidste uge nåede jeg 50 km – det er sgu meget godt for sådan en halv-gammel kone som mig. Jeg har fundet en ny app, som jeg er vildt begejstret for. Nu kan jeg altid finde nye ruter at vandre, jeg skal så bare lige lære at tjekke den ordentligt ud inden afgang….

Torsdag aften efter endt job, sad jeg som sædvanligt og surfede rundt på nettet – emnet var, overraskende nok, vandring og camino. Her fandt jeg et link til en app der hedder Viewranger. Den er simpelthen fantastisk. Der eksisterer en gratis version, som jeg indtil videre nøjes med. Her ligger der vandreruter fordelt på lokale områder. Når man finder en rute, der lyder tiltalende kan du se kort, distance og elevation (altså højdemeter). Der er også en niveauinddeling (let, middel, svær). Ulempen er, at det er ophavsmanden til ruten, der vurderer niveauet. Så et godt råd herfra må være, husk at tjekke elevationen på ruten, ellers risikerer du, at blive overrasket.

Nå, men jeg kørte altså til Fredericia fredag morgen og parkerede bilen ved den gamle færgehavn. Derefter gik turen over den gamle lillebæltsbro og videre af Lillebæltsstien. Jeg fulgte appens anvisninger, og igen, begejstring. Du kan tydeligt følge med i, hvor du er, hvornår du skal dreje, og hvornår du er “off-road”. Jo, det skete en enkelt gang – sådan skal det åbenbart være. Det blev en tur på 15 km, og den var hård. Der var 300 højdemeter, mange gange, så jeg kunne mærke samtlige muskler i kroppen til sidst. Vejret var svingende og jeg fik en del regn. Turen var smuk, og den skal gentages en dag i solskin. Ruten gik omkring Hindsgavl Slot, hvor der er flere smukke udsigtspunkter. Hele vejen rundt fulgte jeg de små blå mænd. Der er godt skiltet, der er blå mænd på træerne.

Utrolig smuk natur omkring Lillebælt, og jeg glæder mig allerede til næste gang, jeg vælger denne rute. Der er muligheder for at udvide den, hvis 15 km ikke er nok, det var ikke mange mennesker jeg mødte denne fredag, så jeg nød roen, skoven og havet. Og tænkte tanker. Nu er det meste af det praktiske på plads til Caminoen, og jeg er virkelig spændt på at komme afsted. I alle disse højdemeter omkring Lillebælt tænkte jeg på Pyrenæerne og på, hvor hårdt det bliver. Jeg havde 7,5 kg i min rygsæk, og det klarede jeg uden problemer, så jeg er fortrøsningsfuld.

Søndag tog manden min og jeg afsted på en fællesvandretur. Det blev en af hans løberuter, hvor udgangspunktet var egen matrikel. Turen gik omkring Klokkedal og Bollerskov, begge steder jeg er bekendt med. Vejret var gråt og kedeligt men selskabet skønt, så det var en hyggelig søndag formiddag. I alt ramte vi 21 km, så gode km i benene denne weekend.

Træningskilometrene ser ud som følger;

Tidligere vandret; 471,3
Lillebælt; 15
Horsens og omegn; 20,4
Totalt vandrede; 506,7

Total Page Visits: 1220 - Today Page Visits: 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *