#29 – Gendarmstien, dag 1

En fritstillelse er ikke så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Jeg tog afsted på en 4-dages vandring på Gendarmstien med start i Padborg. Det blev 4 virkelig skønne dage. Der var solskin, masser af plads og ro til at tænke tingene igennem. Det blev til 100 km. på de fire dage, jeg fik prøvet mig selv af, jeg blev udfordret og jeg var helt på egen hånd. En helt igennem fantastisk oplevelse. Drømmer du om, at vandre langt så læs med her.

Følg stien – eller vælg din egen

Mandag morgen satte jeg mig i toget på Horsens station kl. 06.08. Turen til Padborg tog omkring 2 timer og kostede kun 73 kroner på orangebillet. Rygsækken var pakket med mad til det første døgn (mere om det senere), skiftetøj, kamera, mobil, alt for mange snacks, diverse elektroniske devices, en termokande og instant kaffe. Ja, jeg er kaffeafhængig.

Gendarmstien er officielt inddelt i 5 etaper, jeg valgte at slå dem sammen til 4, hvilket sagtens kan anbefales. Valget tog jeg af flere grunde. Blandt andet ville jeg gerne ramme 20 km.+ per dagsvandring, derudover er jeg ikke til telt/shelter overnatning så jeg skulle have booket noget hjemmefra. Priserne i områderne hvor etaperne starter og slutter ligger helt klart i den høje ende, jeg kunne spare nogle penge, ved at gå andre distancer.

Turen starter smukt ud

Det er nemt at ramme stien fra Padborg. Du går ganske simpelt til højre, en smule ned gennem byen og følger skiltene. Hele stien er markeret fint med Gendarm-manden. Hvis du har læst med herinde før, så ved du, at jeg ikke har nogen stedsans, og det lykkedes mig da også en enkelt gang, at få drejet forkert. Heldigvis ikke så langt – det kom så på dag 3…..

Destinationen for min første overnatning var Danhostel Flensborgfjord i Rinkenæs. Det ejes af Benniksgaard, som har b&b, hotel og golfresort i samme by. Grundet corona-epidemien var hostel lukket og jeg blev opgraderet til en overnatning på deres b&b, uden mulighed for tilkøb af morgenmad, da restauranten også var lukket. 349 kroner var prisen for en hostelovernatning med fælles toilet og bad, heldige mig fik egen toilet og bad til samme pris.

Træt og tilfreds ankom jeg til første overnatning

Da jeg overnattede på Hostel var jeg nødt til at medbringe mad til det første døgn. Der er ingen muligheder for indkøb i Rinkenæs. Der er vist et pizzeria, men jeg foretrak rester hjemmefra. Morgenmaden blev til en omgang “travel-pack” frysetørret mad, der bare skulle tilsættes koldt vand. Det fungerede og smagte udmærket.
Dag 1 bød på godt 22 km. Det var en virkelig lækker tur gennem skov, marker og selvfølgelig Flensborg Fjord. Jeg vandrede i lang tid ved siden af det famøse vildsvine-hegn og enkelte steder krydser stien også ind i Tyskland. Der er mange steder, der er mulighed for at tage en pause og nyde lidt mad og en kop kaffe. Dag 1 var en god begyndelse idet, vandringen bød ikke på de store udfordringer og skiltningen var god. Jeg mødte ikke mange mennesker, et enkelt ægtepar, der ligesom jeg vandrede hele ruten, dog i meget kortere distancer. Corona-krisen var også tydelig på denne vandring, da ruten ligger lige op af grænsen. Der var flere steder markeret, at der ikke var adgang grundet Corona. Heldigvis kom jeg frem til Benniksgaard uden problemer.

En spærret grænseovergang

Naturen i det sønderjyske er virkelig betagende. Padborg til Rinkenæs vandringen bød på højt solskin, fuglefløjt, dådyr i skoven og smukke udsigtspunkter. Det var en meget varierende tur, hvor Danmark absolut tog sig ud fra sin pæneste side.

Hvis du har overvejet at gå denne tur, så kan jeg varmt anbefale dig, at tjekke denne side ud; www.gendarmsti.dk, der er alt hvad du har brug for at vide, og et ret genialt kort, der kan vise alt, hvad du har behov for.

Har du lyst til at se mere fra ruten, så har jeg også en blog på you-tube, hvor jeg ligger små videoer op, af de ture, jeg gerne vil anbefale andre at prøve. Gendarmstien dag 1 finder du her; https://www.youtube.com/watch?v=VZIm1v94luk&t=22s

Tak for at du læste med. Like, del og kommenter meget gerne.

Kh Tina

Total Page Visits: 538 - Today Page Visits: 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *