#30 – Gendarmstien, dag 2

Endnu et indlæg fra mine 4 dage på Gendarmstien. Dag 2 blev i den grad udfordrende, jeg blev testet på grundform, tålmodighed og stedsans. Imponerende tur, der blev den længste dagsvandring indtil nu. Trods ømme fødder aftenen før, følte jeg mig faktisk klar til endnu en dag på stierne.

Lækkert sted at nyde en kop kaffe

Jeg lagde godt fra land i Rinkenæs. Dagens destination var Skelde, en lille by udenfor Broager. Min hjerne havde opfattet turen på omkring 25 km. Hvilket den muligvis også var, hvis ikke min stedsans altid er så ringe.
Vandringen startede stille og roligt ud i helt utroligt smukke omgivelser. Det blæste en del den dag, og det skulle vise sig, at jeg havde modvind hele vejen. Til gengæld havde jeg sovet som en sten om natten, jeg gik omkuld allerede ved 21.30 tiden.

Smukke Danmark

Fra Rinkenæs til Skelde går ruten langs Flensborg Fjord, en nem dag med gode stier. Fantastiske udsigtspunkter og mange muligheder for at sætte sig ned og holde en pause. Jeg havde kaffe og snacks i rygsækken og al tid i verden. Det er en skøn måde at vandre på. Jeg kunne nyde det hele i mit eget tempo. Frokosten skulle købes når jeg nåede til Broager, der er rigeligt med indkøbsmuligheder.

Som i et rigtigt eventyr

Da jeg nåede Broager forlod jeg desværre stien alt for tidligt. Det resulterede i flere kilometres vandring i villakvarterer i byen. Mega ærgerligt, men jeg nåede frem til Superbrugsen, hvor jeg fik provianteret. En lækker sandwich og lidt is-kaffe (og en pose m&m’s til min aftenskaffe). Alt i mens jeg sidder der og nyder min mad, kommer ægteparret forbi. De fortæller, at der ligger en lille bager rundt om hjørnet. Altså – Sønderjylland og kager hører på en eller anden måde sammen, så jeg smuttede lige ind forbi og købte mig en hindbærsnitte. Det viste sig, at være den bedste hindbærsnitte, jeg nogensinde har smagt. Så en anbefaling herfra.

Efter Broager var næste mål Skelde. Overnatningen var booket på Domaine Nyballe, som er noget så sjældent som en dansk vingård. De lejer en lille gæste hytte ud, hvor der er adgang til eget (helt nyt) badeværelse, el-kedel, instant-kaffe eller te og ikke mindst foldere til Broagers take-away steder.
Jeg nåede op på godt 29 km. inden jeg nåede frem. Gendarmstiens længste dag for mig, og jeg erkender blankt, at der var udsolgt. Heldigvis gjorde et varmt bad underværker, og da den bestilte pizza ankom og blev nydt med en halv flaske meget lokal rødvin, endte dagen med at være helt fantastisk. Hos Domaine Nyballe kan morgenmad tilkøbes, det anbefaler jeg. Super lækker morgenmad, lune boller, frisk frugt og grøntsager, flere slags pålæg, en hel kande kaffe, youghurt og en lille chokolade. Parret der har hytten er virkelig søde, behagelige og meget hjælpsomme. Så hvis du skal booke en overnatning på disse kanter, så book her: www.domaine

Dag 2 blev også en skøn dag, en del blæst men masser af solskin og smuk natur. Jeg havde næsten det hele for mig selv, og det gør noget godt for mig, at være afsted alene. Hvis du har lyst til at se lidt mere fra dagen, så tjek galleriet ud – eller smut ind forbi min you-tube kanal; https://www.youtube.com/watch?v=FPm2ssN58NA

Du er altid velkommen til at stille spørgsmål, dele, like og kommentere.
Tak fordi du læste med.

Kh Tina

Total Page Visits: 934 - Today Page Visits: 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *