#31 – Gendarmstien, dag 3

apr 29, 2020 Vandreturene

Dag 3 blev den absolut hårdeste dag på min vandring. Jeg var maksimalt udfordret og der blev udslynget eder og forbandelser flere gange. Heldigvis var jeg i mit eget selskab, så det var okay. Dag 3 var også en dag, der tog vejret fra mig. Og ikke udelukkende grundet fysiske udfordringer – naturen var fantastisk, vild, voldsom og smuk

De små detaljer

Efter en god nats søvn på Domaine Nyballe drog jeg videre. Igen havde mine ben det ganske udmærket. Det må jo være et tegn på, at grundformen efterhånden er ved at være der. Dagens destination var Sønderborg. Starten af turen i det tidlige morgenlys var en sand fryd. Blæsten havde lagt sig, jeg var alene i verden og morgenmaden havde været lækker. Jeg startede ud på små trampestier med kig til fjorden.

Dejlig udsigt at starte dagen med

Ganske kort tid efter kom jeg til et skilt med gendarm-manden, der fortalte, at jeg skulle fortsætte på stranden. Helt fint tænkte jeg umiddelbart. Det var så kun indtil jeg faktisk nåede ned på stranden. 2 km strækning, der kaldes Poseidons Rev. Det er det hårdeste jeg endnu har prøvet. Store rullesten overalt, der var ikke mulighed for at gå i vandkanten – der var lige så mange sten. Det lykkedes ved at holde tungen lige i munden og bruge mine vandrestave som ekstra støtte. Jeg vred kun om en enkelt gang. Til gengæld var det en kæmpe oplevelse. At gå under de store skrænter, hvor svalerne har bygget rede i toppen skal bare opleves. Det er en af de strækninger, jeg aldrig glemmer. Fantastisk

Poseidons Rev

Kaffe var nødvendigt efter denne strækning, jeg havde i alt gået 4,5 km på halvanden time, så ideen om ankomsttidspunkt til dagens b&b var allerede her smuldret. Denne strækning er en del langs vandet, det betyder også masser af sand, og jeg synes det er hårdt at vandre i sand. Derfor satte jeg nok endnu mere pris på skoven, de gange jeg blev ført derop. Det gør dog alligevel noget godt for sjælen, at vandre langs vandet og observere de skiftende farver og de mange fugle.

fantastiske farver

Der er i øjeblikket ruteomlægning på grund af nedstyrtnings farer. Og det skal jo gå galt, når en Horsensianer uden stedsans dukker op. Derfor kommer der her, et ret vigtigt tip. Når du starter på ruteændringen skal du dreje til højre ved et skilt der står OPHOLDSSTED på. Du skal IKKE fortsætte til der kommer en vej på tværs…. Det kostede mig en del km.

Her skal du tænke dig godt om…

Efter en gedigen omvej og bogstaveligtalt frokost i grøftekanten, så lykkedes det at komme tilbage på stien. Også en tak til de søde mennesker i facebookgruppen “Gendarmstien”, der hurtigt var klar med en hjælpende hånd. Planen var nu, at komme til Dybbøl Mølle. Den har jeg aldrig set, og den havde været i horisonten siden dag 1. En dejlig afstikker, der helt sikkert kan betale sig. Du kan se Sønderborg fra møllen, hvilket gjorde det lettere for mig, at få vandret de sidste km. Selve møllen var lukket grundet corona, men så måtte jeg nyde den udefra. Der blev også lige tanket vand op, da jeg var løbet tør.

Dybbøl Mølle

Derfra gik turen til Sønderborg, hvor der blev handlet lidt færdig aftensmad ind. Alt i alt en dejlig dag, der blev afsluttet efter 26 km i et privat b&b, hvor jeg havde fået et kælderværelse med eget bad og toilet. Prisen med morgen mad var 430 kroner, hvilket jeg synes var i overkanten. Morgenmad kunne ikke sammenlignes med den fra Domaine Nyballe. Priserne er bare højere i de større byer.

Hvis du har lyst, så er der jo også lige min you-tube kanal. Du kan se mere fra dag 3 lige her; https://www.youtube.com/watch?v=LH1ykaxCDuc

Tak fordi I læste med. Del gerne, like og kommenter alt det i lyster
Kh Tina

Total Page Visits: 707 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *