#32 – Gendarmstien, dag 4

maj 4, 2020 Tankerne, Vandreturene

Sidste vandredag på denne ret fortryllende tur. Kroppen har holdt, humøret har generelt været højt og vejret intet mindre end fantastisk. Det blev 4 dage, hvor jeg fik prøvet alt det af, jeg gerne ville. 4 dage, hvor jeg udelukkende var i mit eget selskab, 4 dage hvor der ikke var nogen at spørge til råds og 4 dage, hvor jeg for alvor blev bidt af det at vandre. Læs med her og få min samlede bedømmelse af Gendarmstien

Efter min overnatning i Sønderborg skulle sidste etape klares. Endnu en nat, hvor jeg sov som en sten. Det er lidt tankevækkende, da jeg normalt har svært ved at sove nye steder. Det har på denne tur overhovedet ikke været et problem. Så motion er godt for mange ting. Turen ud af Sønderborg var lettere “crowded”, der var mange andre, der også gerne ville ud og nyde naturen. Adskillige skoleklasser havde ude-undervisning og der var mange der var ude at gå ture i skoven. Det er en smuk tur ud af byen og en ganske nem distance også.

En stor del af ruten indtil Hørup Hav er gennem skoven, hvilket jeg altid nyder. Der er masser af dyre-liv, og jeg så blandt andet dådyr, mus, egern og adskillige fugle. Jeg fandt også roen i mit hoved og jeg nød turen i fulde drag. Da jeg nåede Hørup Hav blev der provianteret lidt frokost til resten af turen.

Den sidste del af min tur (Mølle-etapen) levede ikke op til resten af turen. Det var fin natur, men ikke særligt varierende og med meget få muligheder for at slå sig ned og holde pause. Ingen shelterpladser med vand og jeg oplevede kun et enkelt bord/bænke sæt undervejs. Fra Hørup Hav og til Skovby er terrænnet hovedsageligt trampestier i mark-kanter, og selv om blomstrende raps marker er vanvittigt smukke, så blev det en smule ensformigt til sidst.

Min sidste dag på Gendarmstien blev på i alt 23 km. Vejret har alle 4 dage været solskin uden en sky på himlen, hvilket nok også har været med til, at gøre turen helt fantastisk. Jeg kan kun anbefale jer, at komme afsted, det er et af de smukkeste steder i Danmark. Hvis hele stien bliver for lang, så kan I med fordel vælge Mølle-etapen fra, resten af ruten har det hele.

Med Gendarmstien på vandre-cv’et runder jeg de 1000 trænings km.

Tidligere vandrede km; 993,7
Gendarmstien totalt; 100,4
Ialt 1094,1 km.

Corona spænder ben for min camino, så nu planlægger jeg vandreture herhjemme i stedet. Den helt lange vandring må udskydes i hvertfald et års tid. Næste projekt der spøger i min hjerne lige nu er Hærvejen. Den kunne være spændende at tage i etaper her hen over foråret og sommeren. Mere om det senere.

Pas på jer selv – del, like, kommenter og tilmeld jer gerne det månedlige nyhedsbrev
Kh Tina

Total Page Visits: 1600 - Today Page Visits: 5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *