#35 – Hærvejen dag 2

jun 25, 2020 Vandreturene

Efter en god nats søvn startede dag 2 ud i lige så højt solskin som dag 1. Turen i dag gik fra Lønstrup til Thiese. Da det nu var så dejligt vejr besluttede jeg mig for, at have bare fødder i mine Salomon netsko. Det var en fejl. En STOR fejl…..

Råbjerg Knude fyr

Jeg var overbevist om, at mængden af sand var minimal på dag 2. Dette var overhovedet ikke korrekt. Af skade bliver man klog. Af vabler endnu klogere. Dagen startede med kurs med Råbjerg Knude Fyr. Det er svaret på den danske ørken. Der var sand alle steder, og der var meget sand. Samtidig med manglende skiltning resulterede det i, at jeg gik voldsomt forkert og endte med at gå tværs over disse høje (og smukke) sand bjerge inden jeg havde muligheden for at ramme stien igen. Det var heldigvis en stor oplevelse at se fyret tæt på og da jeg ramte stien igen, var det slut med sand for denne dag…..

Destinationen for dag 2 var Thiese Ladegård. En lang dag på næsten 30 kilometre. Solen skinnede fra en skyfri himmel og temperaturen nåede op over 25 grader. Der var ikke meget skygge at finde, men så var det jo skønt at naturen var helt ubeskrivelig smuk. På et tidspunkt kommer jeg til et sted, hvor der igen ingen skiltning var at se. Det var en trampesti, hvor der ikke havde gået mange mennesker det sidste lange stykke tid. Efter et par forsøg på at finde den rette kurs, igen kæmpe hjælp fra app’en ender jeg på en mark, hvor jeg skal krydse tværs over. Der ligger en flok køer og sover ganske tæt på lågen, jeg skal ud af. Da jeg nærmer mig, rejser de sig op og stirrer intenst på mig. Normalt er jeg ikke bange for køer, men disse var temmelig tæt på og vælger så i samlet flok at gå frem mod mig. Her lærte jeg, at jeg godt kan LØBE med rygsæk på. Afsted det gik og ud af lågen med mig. Jeg grinte godt og grundigt af mig selv bagefter…..

Den onde ko-bande…..

På denne distance var skiltningen endnu ringere og der var stort set ingen bord/bænke sæt til pauser. Ingen mulighed for at tanke vand, og det betød, at jeg desværre løb tør for vand 10 kilometre inden ankomst. Det var mega frustrerende. Til gengæld ligge Thiese Ladegård på Hærvejen, så ingen omveje her. Efter 30 km. i højt solskin var det virkelig dejligt at nå frem. En overnatning i et værelse med fælles bad og toilet samt et køkken med alle faciliteter koster lige omkring 250 kroner. Et fint sted jeg gerne anbefaler. Mulighed for indkøb i Manna, der er omkring 500 meter derned.
Læs mere om Thiese Ladegård her; http://thiseladegaard.dk/
Se min video fra dagen her; https://www.youtube.com/watch?v=eNR5WvRaL_0
Et par trætte stænger og et par fødder med gedigne vabler var lykkelige for at få en seng at sove i….. Så skal der restitueres til vandringens tredje dag
Kh Tina

Total Page Visits: 1106 - Today Page Visits: 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *