#39 – Juelsminde til Snaptun

Corona og Camino er to ord, der umiddelbart ikke er i harmoni med hinanden. Og jeg må ærligt indrømme, at jeg har været rigtig meget i tvivl om, hvorvidt jeg skulle afsted eller ej. Der har været rigtig mange tanker for og imod, overvejelser omkring muligheden for at kunne gøre det senere, tanker omkring risici og forbehold. Spørgsmål omkring mulighederne hvis jeg tager afsted, spørgsmål om mulighederne hvis jeg ikke tager afsted. Nu er beslutningen truffet…

Jeg skal afsted. Hele mit system fortæller mig, at det er nu, det skal være. Jeg tager selvfølgelig alle de forbehold jeg kan og skal, bærer maske og spritter hænder, går alene, holder afstand. Samtidig vil jeg nyde hvert øjeblik og bare suge til mig af oplevelserne. Og det er sikkert rigtigt som nogen skriver på de sociale medier, det bliver ikke en camino som det plejer. Heldigvis har jeg ikke noget sammenligningsgrundlag, så det bliver MIN camino, med de udfordringer det nu engang må føre med sig. Plan A er allerede nu kasseret. Jeg skulle have fløjet fra Billund via Stansted for at lande i Biaritz i Frankring torsdag den 10. september. Mit fly fra Billund blev rykket 36 timer, hvilket betød, at jeg ikke havde muligheden for at nå flyet i Stansted. Derfor er plan B, at jeg flyver til Paris onsdag den 9. september, tager en overnatning i Byernes By og tager toget til Saint Jean Pied de Port torsdag den 10. september. Overnatningen er booket på det første hostel og jeg glæder mig som et lille barn. Selv alle de “velmenende og kloge” bemærkninger om, at jeg burde blive hjemme, kan ikke tage forventningens glæde fra mig. Så nu krydser jeg alt hvad jeg kan, for at mit fly til Paris afgår som planlagt. Ellers er der altid plan C……

Som træning til Caminoen har jeg gået turen fra Juelsminde til Snaptun (og den anden vej også). Det er en lækker tur, som jeg gerne anbefaler til alle. Også en tur for begyndere. Det er en helt flad rute, der rammer 23 kilometre. Der er mulighed for gratis parkering af bilen i begge ender af ruten. Går man sammen, kan man derfor sagtens have bilerne med. Ellers går der bus fra den ene by til den anden. En stor del af turen går langs kysten, nogle steder på stranden, den er rimeligt skiltet, dog er der steder, hvor man lige skal være opmærksom. Ellers kan jeg anbefale, at hente appen Viewranger, der ligger ruten også, så hvis du farer vild, kan den hjælpe dig tilbage på sporet. Det er en utrolig smuk tur, hvor man ikke møder særligt mange mennesker, mulighederne for at tage en pause og også gode. Turen fører dig også langs marker og igennem skoven, så terrænnet er varieret.

Langt det meste af ruten er på gode anlagte stier, der er en strækning på asfalt, men det er overkommeligt. Hvis du tager turen fra Snaptun til Juelsminde kan jeg anbefale en is eller en iskaffe fra ishuset på havnen. Den er lækker og selvfølgelig velfortjent!

På torsdag kører jeg til Ry. Parkerer bilen og går Himmelbjergruten igen. Denne gang alene og den anden vej rundt. Jeg har fuld oppakning med og mine nye støvler på. Det bliver min test-tur inden caminoen. Jeg glæder mig til at se, om det hele fungerer eller om der skal laves noget om. Hvis tiden tillader det, så satser jeg på, at gå banestrækningen Horsens-Odder, en tur på 36 km. Det vil også lige teste min evne til at gå rigtig langt med oppakning. Nu ser vi hvad der sker. Alt andet lige, så bliver der nok lidt stille her på bloggen, når jeg tager afsted. Hvis du har lyst til daglige opdateringer fra min camino, kan du følge mig på siden Fotosnedkeriet på Facebook. Her vil jeg ligge mobil-billeder, små videoer og stemningsbeskrivelser op dagligt.
Pas på jer – Kh Tina

Total Page Visits: 3091 - Today Page Visits: 2
2 tanker om “#39 – Juelsminde til Snaptun”
 1. Fedt
  God Camino tur!!
  Himmelbjerg ruten er fantastisk, hvis jeg må giv et godt råd. Så gå med søen på højre side først, da den starte med en lang grusvej og jeg syntes at det føles vældigt langt som det sidste af ruten.
  Turen fra Vejle til Jelling Grejsdals ruten er også fantastisk – den er på 16 km

  Jeg vil glædes over at se dine opdateringen ?

  Hilsen fra en der selv drømmer, men ikke er nået så langt som dig endnu!

  1. Hej Anni.
   Jeg har gået højre rundt på Himmelbjerg ruten. Det er en smuk tur. Denne gang går jeg den helt alene, og starter bevidst med det kedelige stykke, så kan jeg forhåbentligt holde gejsten oppe…
   Grejsdals ruten er også lækker…. Tror jeg skal prøve den fra Vejle til Jelling, sidst gik jeg den anden vej. Skønt du har lyst til at følge med….
   Kh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *