#76 – Mols Bjerge

jan 18, 2021 Vandreturene

Lidt for lang tid efter Caminoen fik jeg lidt bakketræning i benene igen. Lørdag morgen var der afgang fra Horsens til Nationalparken Mols Bjerge. Vejrudsigten havde lovet solskin og vi havde hele dagen til rådighed. Så det var med at gribe chancen og komme afsted

På Viewranger havde jeg lokaliseret en rundtur på cirka 20 km. Det var meget passende, da jeg godt vidste, at det visse steder ville blive op ad bakke. Og det var det – og ned ad bakke ligeså. Da vi forlod Horsens var der ikke et snefnug at se nogle steder. Skyerne blev langsommere mere og mere orange efterhånden. Jeg havde ikke besøgt Nationalparken før, og jeg havde store forventninger. De blev indfriet. Hold nu op, det er smukt. Også om vinteren.

Bilen blev parkeret ved Femmøller Efterskole og vi kastede os ud i dagens udfordring. Det blev en udfordring, for der lå en del mere sne og is på stierne på Mols end det vi havde forladt i Horsens. Det var virkelig glat mange steder og det krævede stor koncentration ikke at falde. Det gik godt længe, lige indtil jeg mente, at jeg sagtens kunne tjekke Viewranger samtidig med at jeg vandrede på en is-belagt grusvej. Bum! så lå jeg der. Heldigvis kom jeg ikke til skade og kom grinende op og stå igen. Skiltningen på Bjergruten er mangelfuld til tider. Og der er mange alternativer, så uden Viewranger var det gået helt galt. Vi endte med at gå 21 km. og undervejs så vi vilde heste, masser af fugle, kvæg og rigtig mange mennesker, der ligesom os selv var ude at nyde solen. Terrænet var varierende og smukt. Især formiddagen var fantastisk, at få lov til at være derude og se solen stå op giver meget glæde.

Den første tur i Nationalparken Mols Bjerge bliver ikke den sidste. Jeg skal tilbage og prøve de andre ruter også.
Pas på jer selv
Kh Tina

Total Page Visits: 1636 - Today Page Visits: 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *