#77 – Filsø

I sidste uge havde jeg Corona-kuller. Det udmønter sig i stresssymptomer. Så ja, jeg døjer stadig med det l****e stress. Heldigvis er jeg blevet ret god til at spotte symptomerne inden de bliver for voldsomme, og jeg ved også hvad jeg kan gøre for at mindske dem. I sidste uge betød det 3 dage i sommerhus helt alene. Og nogle lækre nye vandreture.

Filsø en kold vintermorgen. Vandretur på egen hånd i et nyt område. Det er det bedste jeg ved.

Jeg havde booket et sommerhus af ældre dato på Henne Strand. Ganske tæt på Vesterhavet, hvilket jeg elsker. Og jeg startede også med en tur på stranden, da jeg havde fået pakket bilen ud. Aftenen blev brugt på, at sondere vandreterrænnet i området. Jeg har fundet (endnu) en app, jeg synes er genial. Den hedder Wikiloc. Den skulle selvfølgelig testes af. I nærheden af sommerhuset fandt jeg en rute på 16 km. rundt om Filsø. Den valgte jeg. Tirsdag morgen skinnede solen og temperaturen var omkring -8 grader. Koldt og smukt.

Vandring alene giver fantastiske naturoplevelser. Dette syn er fuldstændig forrygende.

Afsted det gik og jeg parkerede bilen ved Henne Kirkeby Kirke. Startede min nye app og kom afsted. App’en fungerer rigtig godt. Den minder en del om Viewranger, men virker lidt mere overskuelig. Jeg var tidligt afsted og havde det hele for mig selv. Heldigvis var det frostvejr, så stien var hård at gå på, havde det været regnvejr, havde jeg gået i mudder til anklerne. En tur op i et udsigtstårn, hvor hele Filsø lå foran mig fyldte mig med glæde. Jeg befinder mig fantastisk derude. Til en start var stien rigtig god, på et tidspunkt går jeg over et el-hegn, stien fortsætter på den anden side, så jeg tænkte ikke nærmere over det, app’en viste også, at jeg var på rette vej. Det blev jeg ikke ved med at være.

Smukke spots på min vandretur.

Da jeg når enden af det indhegnede stykke kan jeg ikke gå på tværs langs en mark, som app’en siger jeg skal. Det betød lidt frem og tilbage og til sidst en forcering af en omgang krat og en å, der var is på. Resultatet blev en rift i panden og en våd højre-sok. Jeg kom tilbage på ret kurs. Der var mange rovfugle at spotte på den blå himmel og også de sædvanlige vand-fugle som hejrer, svaner og gæs. Da jeg var godt halvvejs kom jeg ud i noget plantage. Her blev stien til brædder, der sikkert på en regnvejrsdag kunne afhjælpe våde fødder. På en dag med hård frost, skete der det, at det blev en skøjtebane. Det krævede dyb koncentration og meget langsom fart at holde balancen. Heldigvis blev jeg på benene.

Vandring på is, det kræver fokus

Generelt en super smuk tur. Jeg gør det gerne igen, næste gang bliver en sommerdag, hvor der ikke er vand på jorden. Det var let at se, hvor mudret turen ville være blevet, hvis ikke frosten regerede på denne dag. Wikiloc app’en har et godt kort, der gør det let at se, hvordan jeg skulle finde tilbage på sporet. Vejret var med mig, og jeg fik en skøn naturoplevelse i et nyt område.

Husk at I altid er velkomne til at kommentere og dele mine indlæg. Har du spørgsmål omkring vandring, så skriv endelig.
Kh Tina

Total Page Visits: 12913 - Today Page Visits: 17

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *